Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Modern ceremóniamester Tihany

Modern ceremóniamester Tihany

Tihanyi ceremóniamester maradandóan nagyszerű eseménnyé varázsolja az esküvőtöket, amit nem csak a kedveseddel, hanem az egész násznéppel közösen fogtok megélni, és élvezitek majd az elejétől a végéig.

A ceremóniamester feladata pl. a vendégek fogadása.

Mi miatt jó egy esküvői ceremóniamester?

Eddigi tapasztalataim szerint a rátermett ceremóniamester attól lesz tökéletes választás, hogy pontosan érzi azt, hogyan lehet feldobni, illetve fenntartani a jó hangulatot úgy, hogy ne legyen szürke esemény a buli, és amennyiben a helyzet úgy kívánja, hajlandó rugalmasan változtatni az eltervezett dolgokon. Úgy tudja koordinálni és szervezni az esküvőt, hogy ne ő legyen a középpontban. Ha igény merül fel kommunikál a násznéppel, és vezényli az esküvőtök menetét, az előzetesen véglegesített ”menetrend” alapján.

Kell egy remek érzék ahhoz, hogy miképpen tud az ifjú pár jobbára csak egymással foglalkozni oly módon, hogy a buli lebonyolítási teendőit elkötelezett, szellemes, elegáns módon leveszi a vállatokról egy talpraesett személy.

ceremóniamester esküvőre Tihany

A talpraesett ceremóniamester nem pusztán gáláns a násznéppel, hanem figyelmes is, többnyire észreveszi, és tudja, hogy minek van ott az ideje, mikor tanácsosabb rövidíteni egy-egy táncblokk hosszát, mert nem vevők rá a résztvevők, milyen forrón kell kihozni a vacsoránál a levest, hogy a lehető legízletesebb legyen, és mikor kell esetleg megkurtítani a beszédeket, hogy ne legyenek egysíkúak a vendégek számára.

Küldetésem, hogy minden a legemlékezetesebben sikerüljön, és a buli végeztével azt érezzétek, hogy ez volt eddigi életetek legcsodálatosabb eseménye!

A megfelelő előkészítés érdekében szeretnék megbeszélni veletek egy időpontot, hogy megismerjelek titeket, és részletesebben meséljetek az elképzeléseitekről. Készítünk egy elsődleges programtervet, illetve forgatókönyvet (többek között: zenék, szülőköszöntő ajándékok, vacsora és még sorolhatnám…).

Az esküvő és a mulatság lebonyolításán túl támogatni tudlak benneteket a számotokra megfelelő szolgáltatók felkutatásában. Kiterjedt kapcsolatrendszeremnek és korábbi munkáimnak, de leginkább a tapasztalataimnak köszönhetően őszintén tudok ajánlani az igényeiteknek megfelelően kiváló esküvői helyszíneket, fergeteges zenekarokat, minden igényt kielégítő lemezlovast, profi fotósokat, illetve esetleg még hiányzó szolgáltatókat. Ennek köszönhetően segítségetekre leszek az esküvő megrendezésében is, mert a vendégvárástól a menyecsketánc végéig terjedő saját közreműködésemen kívül megannyi más feladatban tudok még segíteni az esküvő előkészítésében.

Mi a ceremóniamester és a vőfély közötti különbség?

Nem részletesen kitérve arra a rengeteg feladatra, amit egy professzionális ceremóniamester vagy vőfély végez, a különbség röviden, tömören abban lelhető fel, hogy míg a vőfély feltűnő ruhába beöltözve, és a mindenki által ismert versekkel, olykor figyelemfelkeltő módon igyekszik jó hangulatot teremteni, addig a ceremóniamester a modernebb elvárásoknak megfelelően, elegánsan, sokszor rengeteg előkészítéssel mozdítja elő a lagzi akadálytalan előrehaladását, odafigyel a vidám légkörre, és foglalkozik azzal is, hogy soha ne unatkozzanak a vendégek.

Láthatatlan, ugyanakkor elengedhetetlen lehet, hogy profi ceremóniamesterként segítem a felszolgálók feladatait: tudatom velük, hogy mikor kell pótolni bármit is a vendégek legnagyobb megelégedésére, illetve tájékoztatom a személyzetet, ha plusz terítékre van szükség. Jelzem a zenekarnak, ha pl. túl hangos a zene, illetve ha lendületesebb dalokra lenne szükség, esetleg ha túl hosszú egy-egy táncos blokk, és fáradni kezdenek a vendégek.

A rutinos ceremóniamester feladatai és jellegzetességei:

 • minden percben oda tud menni, ahol segítenie kell valamit
 • majdhogynem barátjainak tekinti az ifjú párt, akik nyugodtan támaszkodhatnak rá, és okvetlenül bízhatnak benne
 • mindig a tőle telhető maximumot próbálja nyújtani szakmailag és emberi oldalról egyaránt
 • megnyerő stílusú
 • az esküvő örökmozgó házigazdája
 • tapasztalatainak köszönhetően ha úgy hozza a sors, esküvői villámhárítóvá tud átalakulni
 • odafigyel az ifjú párra, és alaposan felkészül az eseményre
 • a közösen megtartott egyeztetést követően tartja magát az eltervezett dolgokhoz (illetve csak egyeztetve tér el attól szükség esetén), fejből tudja a forgatókönyvet
 • illik a stílusa az esküvő stílusához
 • intelligens a humora
 • van benne valami plusz, aminek köszönhetően hozzáadott értéket tud képviselni a rendezvényen
 • feltalálja magát váratlan szituációkban
 • kitűnően látja meg a helyes arányt a tartalmas, illetve az agyonszervezett, kötelező ütemterv pontokkal túlzsúfolt esküvő között
 • jókor érzékeli a kellemetlenséggel járó helyzeteket, és egyúttal megoldást is javasol
 • nem manipulál utólag felszámított költségekkel, elejétől fogva átlátható módon nyilatkozik a ceremóniamesteri árak kapcsán
 • személyesen működik közre a rendezvényen, és nem valamelyik emberét közvetíti maga helyett
 • az esküvőtök biztos sikerének záloga!

ceremóniamester díja Tihany Miért éppen mellettem tegyétek le a voksotokat? Nem szükséges ennek így lennie. Olyan Tihanyi ceremóniamestert válasszatok, aki nektek rokonszenves, és minden kívánságotoknak megfelel, hiszen nem csupán egy szolgáltató lesz a többi közül, hanem a nagy nap végére már a barátotokká is fogadjátok egymást. A több mint egy évtizedes rendezvényszervező múltam nagyban hozzájárul esküvőtök sikeréhez, a jelentéktelennek tűnő részletek sem maradhatnak figyelmen kívül, így magabiztosan koordinálom az esküvőtöket. Visszatérő kérdés, hogy ki a valóban ideális ceremóniamester. Meglátásom szerint az az igazán jó ceremóniamester, akit ti felkértek a személyes egyeztetés után, hiszen ő lesz az, akiben megbíztok, és leveszi a vállatokról a terhet az esküvőtökön.

Ceremóniamester munkadíjak

Az esküvő manapság milliós kiadással járó rendezvény, és egyáltalán nem mellékes, hogy milyen szolgáltatást kaptok cserébe. Szerintem a megbeszélés során világosan ki kell derülnie, hogy milyen tevékenységeket tartalmaz a díj. Magam ellen beszélek, de jótanácsom az, hogy egy esküvő miatt nem okos dolog hitelt felvenni. Ezen kívül a munkadíj kizárólag a kapott szolgáltatás színvonalával együtt mond valamit, ebből kifolyólag nem célszerű az esküvői ceremóniamester árakat önmagukban összehasonlítani például egy Excel táblázatban. Nincs két egyforma esküvő, éppen ezért testre szabott árajánlatot adok számotokra, ami részletesen felöleli a tevékenységeimet, valamint a felmerülő árakat. Ceremóniamester mellett kell-e esküvőszervező? Mivel a ceremóniamester jócskán belefolyik az esküvő megszervezésébe, eddigi tapasztalataim alapján azt látom, hogy egy jó ceremóniamesternek legkevesebb annyit kell a vendégekkel foglalkoznia az esküvőn, mint amennyi energiát a kevésbé látható szervezésbe fektet. Habár az eddigiek alapján állíthatom, hogy az esküvőszervezőnek az esküvő előtt van inkább dolga, míg a ceremóniamester értelemszerűen különösen az esküvő napján adja tudása legjavát az esküvő sikeréért, én azt gondolom, hogy minimálisan annyi feladata van a ceremóniamesternek, mint az esküvőszervezőnek. Ebből következően személyes tapasztalataim alapján a ceremóniamester vállalhatja éppen az esküvőszervezői feladatok ellátását is, plusz az esküvőn ceremóniamesteri teendőit is elvégzi. Ilyenformán az esküvőszervező szüntelenül készenlétben van! ceremóniamester gyakori kérdések Tihany Ha olyan mulatságot szeretnétek szervezni, amelyre nem kizárólag ti, de a meghívottak is hosszú ideig felejthetetlen élményként gondolnak vissza, valamint elhatároztátok, hogy az esküvőtök nem pusztán egy lesz a sok közül, akkor jelentkezzetek bizalommal a +36 30 839 9794 számon, vagy írjátok meg a Tihanyi ceremóniamesterrel kapcsolatos gondolataitokat a “Kapcsolat” menüben található űrlap segítségével, vagy közvetlenül a jakusmate.cm@gmail.com e-mail címre.